НОВИНИ


Денков към Зеленски: Вече е ясно, че целите на Путин се разпростират извън украинската държава /ВИДЕО/

1 2675 26.02.2024
Денков към Зеленски: Вече е ясно, че целите на Путин се разпростират извън украинската държава /ВИДЕО/
Украинският президент Володимир Зеленски (вляво) и министър-председателят акад. Николай Денков (вдясно) БГНЕС

„Благодаря за поканата, която ми позволи да видя с очите си и да почувствам със сърцето си вашето несправедливо страдание, но и вашия героизъм и вашата решителност да извоювате бъдещето, за което копнеете”.


С тези думи министър-председателят акад. Николай Денков се обърна към президента на Украйна Володимир Зеленски. Премиерът ни е на посещение в Киев.

 

Той изтъкна, че България съпреживява кошмара на опустошенията, страданието и загубите. „Вече е ясно, че целите на Путин се разпростират извън украинската държава”, уточни Денков.

 


Русия не може да спечели тази война и един ден ще има правосъдие за всички военни престъпения срещу украинския народ, категоричен бе министър-председателят.

 

„Повече от 700 дни сме свидетели на ужасите на войната с една цел - независима и свободна държава в сърцето на Европа. Свидетели сме на героизма на украинския народ, който се бори за свободата си. Затова българското правителство и парламентарното мнозинство работят за осигуряването на максималната по възможностите ни политическа, военна, хуманитарна и материална подкрепа за Украйна", отбеляза още премиерът.



От своя страна Зеленски благодари на страната ни за подкрепата.

 

„Благодаря, че през цялото време на пълномащабната агресия подкрепяте нашата държава. Много ценим това, че България е с нас. Днес обсъдихме нуждите на войниците. Нашата обща привързаност към принципа на добросъседството ще подпомогне икономическия растеж на двете държави. Обсъдихме сътрудничеството в енергетиката и отбранителното производство”, каза още украинският лидер.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама