НОВИНИ


ПП-ДБ очакват формална покана от ГЕРБ за разговори

11 2574 26.02.2024
ПП-ДБ очакват формална покана от ГЕРБ за разговори
личен архив

Напрежението в некоалицията продължава. От ПП-ДБ очакват отговор от ГЕРБ дали предлагат редакция на меморандума. Това обяви Кирил Петков в кулоарите на парламента.


През миналата седмица вицепремиерът Мария Габриел заяви, че няма да сложи подписа си под така представения документ. Днес Петков отговори на контраофертата на Бойко Борисов министерствата да бъдат разделени поравно, както предлагат партньорите им за регулаторите. Сметките на ПП-ДБ показват, че реалната власт в държавата не е в тяхна полза. През днешния ден от ГЕРБ не коментираха темата. 

„Реалното разпределение на властта в България сега, според нас -  въпреки министерствата, е над 95% за ГЕРБ и ДПС. И може би за част от президентските кадри е така. Ние може би сме под 5%.

 

Така че, нека да си говорим за реалното управление и реалната власт. Ако говорим за регулаторите, там нещата са ясни. Над 100% са при тях, а при нас е 0. Ако говорим за администрацията, сигурно е 95% на 5 на сто. За ВСС - знаете как всички тогава натиснаха „enter” и от наша страна сме с нула”, заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама