НОВИНИ


СОС заседава извънредно заради санирането

0 2525 27.02.2024
СОС заседава извънредно заради санирането
БГНЕС

Столичният общински съвет ще заседава извънредно днес от 10:00 часа. Основната точка, която общинските съветници ще разгледат, е свърза с решението за кандидатстване по програмата за саниране на жилищни сгради.


Според председателя на Общинския съвет Цветомир Петров, докато точката не бъде приета, възможността софиянци да санират сградите си с евросредства остава блокирана.



На предстоящото заседание ще бъдат разгледани още два доклада. Единият от тях предвижда общината да кандидатства за отпускане на средства, които да се инвестират в Зоологическата градина.

 

Докладът за санирането е внесен от кмета на София Васил Терзиев и се отнася до проекти по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд“, предаде БТА.

 

На заседанието днес се очаква съветниците ще разгледат и доклад от зам.-кметовете Надежда Бобчева и Никола Барбутов относно кандидатстване на Столичната община по програма „Околна среда“ за отпускане на средства за инвестиции в техническото подобряване на системата на Зоологическата градина. 

 

Третият доклад, вписан в дневния ред за обсъждане, е отново на зам.-кмета с направление "Европейски политики, международна дейност и туризъм" Никола Барбутов за това Столичната община да има възможност да кандидатства за безвъзмездно финансиране по програма „Техническа помощ“.



На последното заседание на СОС бяха избрани заместник-председатели на Съвета, както и състави на постоянните комисии. От общо 14 комисии в СОС ГЕРБ-СДС имат петима председатели, МК "БСП за България" - четирима, "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") имат двама председатели на комисии, от "Има такъв народ" - един, а председателството на две комисии се поема от двама независими общински съветници. 

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама