НОВИНИ


Изказването на Макрон - сигнал, че Европа обмисля изпращането на натовски войски в Украйна

13 2626 27.02.2024
Изказването на Макрон - сигнал, че Европа обмисля изпращането на натовски войски в Украйна
Момчил Дойчев и Искрен Иванов

"Изказването на френския президент Макрон, че не бива да се изключва изпращане на западни сухопътни войски в Украйна е сигнал, че Европа обмисля изпращането на натовски войски". Това коментира международният анализатор Искрен Иванов.


"Дали това ще се случи, не е ясно", каза още Иванов в ефира на NOVA.Той посочи, че не е известно дали помощта от САЩ няма да бъде деблокирана. По негови думи, ако това не се случи до март, европейските държави може да се споразумеят да помогнат на Украйна под някаква форма.

 

Иванов допълни, че в евентуална такава мисия няма как да не участват американски военни части.

 

Анализаторът каза, че е възможно войските да не са под флага на НАТО, а на принципа на двустранни споразумения между отделните страни и Украйна. Той е на мнение, че такава войска трябва да бъде изпратена под шапката на НАТО.

 

Ще изпрати ли НАТО войски в подкрепа на Украйна - темата коментира още съпредседателят на Атлантическия съвет Момчил Дойчев.

 

Дойчев се съгласи, че войската трябва да бъде натовска. "А дали това би ознавало обявяване на война на Русия заваиси от начина, по който Москва ще го изтълкува", допълни той.Дойчев посочи още, че се подава знак към Русия, че не може да продължава с настъплението в Украйна.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама