НОВИНИ


Седми ден: Без следа от изчезналата 17-годишна Ивана

1 2350 28.02.2024
Седми ден: Без следа от изчезналата 17-годишна Ивана
личен архив

Почти седмица продължава издирването на 17-годишната Ивана Георгиева от Дупница. И през днешния ден полиция, доброволци и горски служители ще се включат в издирването.


Горските служители от местното горско стопанство са категорични, че няма да се откажат от търсенето. Предполагат обаче, че Ивана вече не е на територията на Дупница.

 

"Обходено е почти навсякъде, вчера бяхме в района на язовир Дяково, село Тополница до село Яхиново и Кременик. Огромен периметър, проверен метър по метър", заяви Атанас Диманков – директор на Държавно горско стопанство - Дупница пред БНТ.


Екип от Държавното горско стопанство е обходил района около Рилския манастир. От момичето обаче няма и следа, категорични са доброволцине, тъй като няма как човек да мине незабелязан през гората."Много хора се включиха в издирването още от петък. Тогава бяхме три екипа в различни посоки, най-вече в района, където предполагахме, че е изчезнала Ивана. С най-различни средства търсим - термокамери, кучета, дронове, за съжаление без резултат".


Разпитват се фирми, работници - кой, как и дали я е видял, но има известно противоречие, посочи Диманков.

"Някои казват, че са я видели в Дяково, други в района, където е изчезнала. Всичко е проверено, но няма и следа".

 

Припомняме, че в понеделник профилната снимка на момичето във Фейсбук беше сменена. Същото се случи и в профилите ѝ в други социални мрежи, които ползва - Инстаграм и ТикТок.

 

Според обявената информация в деня на изчезването си Ивана е оставила раницата си, в която бил и телефонът ѝ, в училище. Засега не е ясно кой има достъп до нейния профил.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама