НОВИНИ


Второ заседание на комисията за Глеб Мишин

1 2420 28.02.2024
Второ заседание на комисията за Глеб Мишин
личен архив

Второ заседание на комисията за руския гражданин Глеб Мишин. Народните представители ще проверят близо 4000 съмнителни преписки за българско гражданство и ще изслушват зам.-министъра на правосъдието, директора на дирекция „Българско гражданство” и директора на дирекция „Миграция”.


Комисията беше създадена, след като депутатът от ПП-ДБ Атанас Атанасов,обяви, че се извършват схеми с раздаване на българско гражданство. Атанасов съобщи за канал, ръководен от Мишин, чрез който се инфилтрират хора от разузнавателните служби на Русия в Европа.





По думите му българско гражданство е било раздавано на база фалшиви документи и се осъществявало със знанието на Държавна агенция „Национална сигурност".

 

Притеснителните факти около руснака Глеб Мишин започнаха постепенно да се появяват в публичното пространство. Заговори се за “фабрика за производство на български граждани”, след като публикация на “Медиапул” разкри схема за придобиване на фалшиво гражданство на база подправени документи. В публикацията се твърди, че в 4000 преписки за предоставяне на българско гражданство на чужденци от страни в бившия Съветски съюз са използвани "очевидно" подправени документи", включително фалшив акт за раждане. Заявява се също, че въпросните документи са минали през проверка от ДАНС, като за огромното мнозинство от тях не е бил установен проблем. 

 

Твърди се, че Глеб Мишин стои зад тази схема.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама