НОВИНИ


Адв. Кашъмов за "Червения пират": В България клошарите са виновни за всичко. Говорим за нещо средно между театър и безсилие

2 10332 28.02.2024
Адв. Кашъмов за
Адвокат Александър Кашъмов Стопкадър: NOVA NEWS

„Оказва се, че в България клошарите са виновни за всичко. Спомняме си случая с палежа на Тютюневия склад. Става въпрос за нещо средно между театър и безсилие”.


Това мнение изрази в ефира на NOVA NEWS адвокат Александър Кашъмов, изпълнителен директор на програма „Достъп до информация”.

 

„Тази изключителна неубедителност, до степен на театралност и панаирност на говоренето на висши фигури, които очакваме да ни бранят от престъпността, не за първи път се проявява по този начин. Може би това има за цел да обезсърчи обществото да намери истинските виновници”, смята той.По думите му случващото се сега е и резултат от реформата, проведена в съдебната система. „Виждаме това, което се е натрупало, то излиза, защото Конституцията беше изменена”, допълни специалистът.

 

Адв. Лора Георгиева от Антикорупционния фонд от своя страна каза във връка със заплахите към съдия Цариградска, че просто един човек, който си има лични проблеми изведнъж е решил да заплашва и магистрат. Не виждам какви биха били мотивите за подобно действие, уточни тя.Георгиева бе категорична, че не става ясно как скитникът е имал достъп до съдия Цариградска, за да й отправя заплахи. „Част от тях са дошли през познати, а друга част - през сайта на Плевенския съд. Може би този клошар има достъп и до интернет”, поясни тя.

 

Според нея катализатор за случващото се през последните месеци е „напрежение между Бойко Борисов и Иван Гешев, а впоследствие - противопоставянето между Сарафов и Гешев и говоренето в полза на единия, на другия".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама