НОВИНИ


Явор Божанков: Ключовият избор, който ни предстои в съдебната система, е този на ВСС и Инспекторат

3 2372 28.02.2024
Явор Божанков: Ключовият избор, който ни предстои в съдебната система, е този на ВСС и Инспекторат
Народният представител от ПП-ДБ Явор Божанков (вляво) Стопкадър: NOVA NEWS

Ключовият избор, който ни предстои в съдебната система, е този на Висшия съдебен съвет и Инспекторат. Това коментира в ефира на NOVA NEWS народният представител Явор Божанков от ПП-ДБ.


Според него е хубаво, че самата съдебна система е започнала да говори за собствените си недъзи. Депутатът поясни, че към момента не е известно кога ще бъде следващото заседание на комисията за убийството на Мартин Божанов - Нотариуса.

 

Божанков бе категоричен, че по-добрият вариант пред България е да има редовно правителство и евентуални предсрочни избори няма да дадат нова картина.



Народният представител каза освен това, че фокус пред управлението остава довършването на съдебната реформа. „Направихме промени, закрихме спецсъдилищата, но ако не направим и последната стъпка - Висшия съдебен съвет и Инспектората, както и регулаторите, все едно нищо не сме направили”, смята той.

 

Божанков сподели, че критиките към военния министър проф. Тодор Тагарев са неоснователни, а помощта за Украйна е увеличена три пъти спрямо предоставената по време на служебните кабинети.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама