НОВИНИ


Иван Таков: Струва ми се, че г-жа Нинова се готви за трети, противоуставен мандат начело на БСП

1 2292 28.02.2024
Иван Таков: Струва ми се, че г-жа Нинова се готви за трети, противоуставен мандат начело на БСП
Лидерът на БСП-София Иван Таков

Струва ми се, че г-жа Нинова се готви за трети, противоуставен мандат начело на БСП. Това заяви лидерът на БСП - София и групата на МК "БСП за България" в СОС Иван Таков от ефира на телевизия Bulgaria ON AIR.


Той за пореден път беше категоричен, че няма наказания за никого в Градския съвет на БСП - София, защото няма решение на Националния съвет. "Който казва, че е имало редовно заседание на Националния съвет в неделя - лъже, заяви Иван Таков. - Всички, които бяхме там, видяхме, че кворум нямаше. Съответно всички взети решения тогава са нелегитимни. Заявявам го категорично и който твърди обратното - лъже. Отчетно-изборен цикъл в София в момента не трябва да има".

 

Според него, идеята на ръководството от "Позитано" да хвърли най-голямата организация на БСП във вътрешнопартиен цикъл сега, при все, че след малко повече от 3 месеца ще има редовен такъв, означава само едно - саботаж на европейските избори. "Ако това е целта, да излязат и ясно да го кажат, призова Иван Таков. - Допуснем ли сега да бъде проведен отчетно-изборен цикъл, това означава, че Градската организация ще бъде хвърлена във вътрешнопартийни драми и хаос за следващите 6 месеца. От "Позитано" вече са сформирали "хвърковата чета", която да прави събрания по районите. Това означава, че ще настъпят големи конфликти. Очевидно от "Позитано" в момента се опитват служебно да овладеят Градската организация на БСП в София, защото тя остана единственият бастион на лявото и на свободното изразяване на мнение в Партията".

 

Иван Таков добави, че не знае с какво Градската организация е толкова неудобна на ръководството от "Позитано". "В Партията ни предстои вътрешнопартиен цикъл. На госпожа Нинова това й е втори и последен мандат. Започвам да се съмнявам да не би тя да иска трети, противоуставен мандат, коментира той. - Как по друг начин да си обясня всичките тези лъжи по медиите на част от ръководството на БСП в последните 3 седмици? Вместо да се занимават с националните проблеми - видяхме какво се случва в Париж и искането да бъдат изпратени натовски войски в Украйна – софийските депутати от 3 седмици се занимават със СОС".

 

Лидерът на столичните социалисти добави, че ако в БСП - София са искали да правят договорки с Борисов, са щели да послушат ръководството от "Позитано" и кандидат за кмет на БСП миналата година щеше да е Георги Свиленски, а ГЕРБ и ПП-ДБ-СС щяха да са на балотаж.

 

"Обвиняват ни, че сме били гласували с ГЕРБ в СОС. А реално ние изкарахме ГЕРБ от властта в София. ГЕРБ в София не само че нямат кмет, но и не стигнаха до балотаж. А на нас ни беше открадната победата на балотажа с по-малко от 1% и оспорихме резултата пред съда, заяви Иван Таков. - Ако се бяхме съобразили с искането на госпожа Нинова да имаме чисто партиен кандидат за кмет и това беше някой като Георги Свиленски, кандидатът на ГЕРБ щеше да бъде на балотаж. Свиленски, като водач на листата за народни представители, докара БСП в 24-ти МИР в София до дъното с едва 4-цифрен брой гласове за Партията".

 

Иван Таков добави, че е абсолютно убеден в правилността на решението на Градския съвет за разрешаване на кризата в СОС. "Явно нашият успех на местните избори не се харесва и притесни някои хора от ръководството на "Позитано". Ние показахме, че БСП и лявото може да се развиват по друг начин, много по-добър и смислен начин", завърши той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама