НОВИНИ


Financial Times: Украйна има западни специални сили?

4 2587 28.02.2024
Financial Times: Украйна има западни специални сили?
Има ли натовски специални сили в Украйна?

Високопоставен представител на едно от европейските министерства на отбраната заяви пред британския вестник Financial Times, че в Украйна се намират войници от специалните части на западните страни.


"Всички знаят, че в Украйна има западни специални сили - те просто не са го признали официално", каза източникът, пожелал анонимност.

 

Така събеседникът на изданието коментира думите на френския президент Еманюел Макрон, който не изключи европейските страни да изпратят войски в Украйна. Източникът на FT смята, че изявлението на Макрон е насочено към създаване на двусмислие и сдържане на Русия.

 

Германският таблоид Bild съобщи , че има малък брой западни военни на активна служба в Украйна. Според изданието те помагат за програмирането на западни високотехнологични оръжия като системи за противовъздушна отбрана и крилати ракети.


Изявлението на Еманюел Макрон, който прогнозира изпращането на европейски войски в Украйна, не беше подкрепено в много страни от ЕС, включително Германия, Швеция, Полша, Италия, както и във Великобритания, САЩ и блока НАТО. Кремъл заяви , че изпращането на войски от Европа в Украйна би направило прекия конфликт между Русия и НАТО неизбежен.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама