НОВИНИ


За бившия прокурор на София Нотариуса беше "световнонеизвестен", сега самият Кокинов на разпит по случая

5 25966 29.02.2024
За бившия прокурор на София Нотариуса беше
Николай Кокинов БГНЕС

Бившият градски прокурор Николай Кокинов, който напусна съдебната система преди 11 години, и оттогава е адвокат, е бил разпитан по досъдебното производство за групата на Мартин Божанов-Нотариуса, предаде БНТ.


"В един момент ми сподели, че е заплашван от определени хора, ходихме на разговор, имахме срещи с лицата, които го притесняваха", обясни Кокинов.Притеснението било по повод два недвижими имота. "Искаха да ги освободи. Към онзи момент не ставаше въпрос за никакви Нотариуси", поясни той. 

 

"Когато разбрах, че става дума за търговски взаимоотношения, го насочих към адвокати в тази посока", добави бившият градски прокурор. 

 

Според него очевидно става дума за две групи. "Прокуратурата трябва да направи всички възможно, за да излезе с чест от ситуацията, за да не бъде упрекната, че защитава един или друг кръг", каза Кокинов.

 

"Не знам как системата може да предпази магистрат, който доброволно е отишъл в едно заведение. Въпросът е кога са узнали за тези записи. След изчезването на Петьо Петров съпругата му започна да говори, после получи обвинение и млъкна", уточни той. 

 

Потитан как се е издигнал Петров до шеф на следствието, Кокинов каза "Божа работа".   След убийството на Нотариуса, Кокинов, който разбираме, че е познавал мъжа и са имали срещу, заяви, че Мартин Нотариуса е "световнонеизвестен".

 

"Не съм бил в клуба на Мартин Божанов-Нотариуса. Не съм и бил поканен. За първи път чух името му, след като беше разстрелян - световнонеизвестен", каза Кокинов на 12.02.2024 г.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама