НОВИНИ


Кап. I ранг. Васил Данов: По-добър военен министър от проф. Тагарев от 45 г. и 89 г. насам не сме имали

17 5456 29.02.2024
Кап. I ранг. Васил Данов: По-добър военен министър от проф. Тагарев от 45 г. и 89 г. насам не сме имали
Кап. I ранг Васил Данов Стопкадър: Евроком

"По-добър военен министър от 45 г. и 89 г. от проф. Тагарев насам не сме имали." Това мнение изрази в ефира на предаването "Честно казано с Люба Кулезичов" капитан I ранг Васил Данов.


По думите му би трябвало премиерът да разпореди на някой министър БТР-ите за Украйна да бъдат изпратени. "Струва ми се, че министър Тагарев крие истинските виновници. Добрият началник поема отговорността, а след това наказва тези, които са сгрешили", посочи специалистът.

 

"Борисов и Пеевски гласят свой човек за поста министър на отбраната, това е публична тайна", каза още полк. I ранг Васил Данов.

 



Според него има генерали, които водят открита проруска и прорадевска политика и прокарват своето влияние.

 

Диман Георгиев от Евроатлантическия съвет от своя страна изрази мнение, че към момента началникът на отбраната ген. Ефтимов е подчинен на президента. "Беше заложено да се направи оценка какви оръжия са необходими на Украйна. Този преглед на отбраната е удължен до края на юни м.", отбеляза той.

 


"Мисля, че ако не друго, министър Тагарев следи стриктно как се изразходват средствата. Съюзниците от НАТО му имат доверие. Този проблем с БТР-ите не е от вчера. Изведнъж Борисов и Пеевски се сетиха, че има такъв проблем", смята експертът.

 

Според кап. I ранг Васил Данов ако снабдим украинците с повече снаряди, ситуацията ще се подобри значително. Управленците ни обаче трябва незабавно да вземат решение по ключови въпроси, смята той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама