НОВИНИ


Двойният убиец от дискотека "Соло" Илиян Тодоров е екстрадиран от Узбекистан, пристига днес

0 2660 01.03.2024
Двойният убиец от дискотека
личен архив

Днес Узбекистан ни връща Илиян Тодоров, осъден на доживотен затвор за двойното убийство пред дискотека "Соло". Това се случва точно година след като Тодоров беше задържан на летището в Ташкент, при опит да отпътува за Истанбул.


На първа инстанция той бе неочаквано оправдан и пуснат на свобода. На следващите две инстанции съдът произнесе доживотна присъда, на убиецът от Перник изчезна и след време се оказа в чужбина. Оттам си позволи да пише обръщения към главния прокурор.

 

Тодоров получи доживотната си присъда от ВКС на 4 декември 2013 година. Тя е за двойното убийство на 21-годишният Кирил Въжаров и 24-годишният Васил Александров през април 2009 година. На първа инстанция, Софийският градски съд оправда Тодоров.





Последният ден, в който е видян публично у нас, е 23 декември 2011 година и от тогава беше в неизвестност. Делото срещу него, обаче продължи в Софийския апелативен съд, а след това и във Върховния касационен съд, като магистратите намериха достатъчно доказателства и осъдиха Тодоров.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама