НОВИНИ


Радев и тържествената заря проверка в София. И дано с това тежката пропаганда вече приключи /видео/

5 3170 03.03.2024
Радев и тържествената заря проверка в София. И дано с това тежката пропаганда вече приключи /видео/

В 18:30 часа започна тържествената заря проверка на площад "Народно събрание" в София по случай Националния празник на България - 3 март. Президентът Румен Радев прие почетния строй на представителните части на Българската армия.


Радев прие почетния строй на представителните части на Българската армия.

 

„В това тревожно време, когато се променят граници, а оръжията често заглушават разума, е важно всички ние, български политици, да бдим над суверенитета на родината. Всички българи да осъзнаем силата си. Да бъдем достойни за онези, които почитаме в дни като днешния, да обединим солидарните си усилия, за да сбъднем идеала за свободна и справедлива България. Да отстояваме свободата на своята съвест, независимостта на своите действия, достойнството и честта на отечеството. Вечна слава на героите. Да живее България", каза държавният глава по време на словото си.





„Отново сме заедно, за да почетем Трети март – ден на българската свобода, съдбовен вододел, който пробуди жаждата за живот на потъпканото ни бащино огнище и предопредели раждането на нова България. Да почетем историческия подвиг и саможертвата на българските опълченци и на войните от всички народности от армията на руския император Александър Втори, които сложиха край на петвековното османско иго", допълни Румен Радев.

 

„Отменян в миналото и атакуван днес, трети март не само удържа на користния натиск. Празникът ни не е единствено отзвук от тътена на освободителната Руско-турска война, не отразява само победата на бойното поле. Трети март не е и само датата на един международен договор, както неведнъж се опитват да ни убедят. Това е ден, ознаменувал триумфа на вековния идеал за свобода и саможертвата на поколения българи, съхранили искрата на надеждата и борбата през дългата зима на робството”, каза още Радев.

 

Държавният глава подчерта, че 3 март постави заслужен венец на подвига на българските опълченци, продължи пътя на Раковски, Левски и Ботев, сбъдна предначертаното от Паисий и възрожденците – завета за свободна, единна и европейска България.



А по-рано днес на Шипка обясняваше колко е "горд" да види "толкова родолюбиви българи на Шипка, в деня на националния ни празник". А пред него - руски знамена на руски патриоти, които нямат нищо общо с модерния патриотизъм и любов към родината.

 

Оттук насетне можем да се надяваме само на едно - тежката пропаганда колко трябва да сме благодарни на Русия, вече да приключи. Или поне за днешния ден. И поне, изказвана от високите етажи на властта. Не друго, но чувството за гордост на модерните българи съвсем бива стопявано, когато гелдаме такъв президент.

 

ФрогНюз

 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама