НОВИНИ


Бащата на жертва от "Соло": Синът ми бе убит два пъти - физически от Илиян Тодоров, а след това морално от съдиите

0 2629 03.03.2024
Бащата на жертва от
Михаил Въжаров

„5432 дни от тогава. Човек брои дните”. Това каза Михаил Въжаров, бащата Кирил Въжаров, който бе наръган с нож в гърба пред столичния клуб „Соло”.


Убийството стана през нощта на Велика събота на 2009 г. След 15 години в България беше върнат осъденият за убийството Илиян Тодоров, който намушкал в гръб и убил 21-годишния Кирил Въжаров и 24-годишния Васил Александров. Третият пострадал при нападението в гръб оцелява."5432 дни от тази случка. Не усещам да е дошло правосъдие", каза Въжаров в предаването „На фокус с Лора Крумова” по NOVA.

 

„Ударите и на тримата са на едно и също място, в гръб, нанесени професионално. Досъдебното производство мина бързо. В първия момент съдия Ченалова водеше стриктно делото, докато усетихме едно по-особено отношение към нас. Адвокатите на подсъдимия станаха едва ли не нейни адвокати. Имаше много потискащи ситуации, това беше целенасочено", каза бащата на Кирил. По думите му неговият син е бил убит два пъти - веднъж физически и втори път при съдебната неразбория.

 

Въпреки доказателствата на първа инстанция съдия Румяна Ченалова оправда обвиняемия Илиян Тодоров за убийството на Кирил Въжаров и на Васил Александров. След това Тодоров изчезна от България.

 

По думите на Михаил Въжаров той е получил имейл, в който се описвало сделка за оневиняването на Илиян Тодоров срещу повишение по служба на магистрати. „Всичко това се случи", каза още той.

 

След като преди дни Илиян Тодоров беше върнат в България, бащата на Кирил Въжаров обясни, че все още има надежда за страната ни. „Живея за младите, приятелите му, които много ни подкрепиха. В България има проблясъци. Има работеща прокуратура, външно министерство, което година работеше в екип с прокуратурата”, допълни Михаил Въжаров.„Синът ми бе убит два пъти. Физически от Илиян Тодоров и след това морално от съдиите", добави той.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама