НОВИНИ


Специалисти от украинското разузнаване нанесоха киберудар на руското министерство на отбраната

6 7706 04.03.2024
Специалисти от украинското разузнаване нанесоха киберудар на руското министерство на отбраната
БГНЕС

Киберспециалистите от Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна са осъществили успешна специална операция срещу Русия, съобщи УНИАН.


Според агенцията в резултат на кибератака те са получили достъп до сървърите на Министерството на отбраната на Руската федерация.

 

"Сега украинската специална служба притежава софтуер за защита на информацията и криптиране, използван от руското министерство на отбраната, както и масив от секретна официална документация", отбелязва още украинската информационна агенция.



"Получената информация дава възможност да се установи цялостната структура на системата на руското Министерство на отбраната и неговите подразделения. Анализът на получените данни също помогна да се идентифицират генералите, други високопоставени ръководители на структурните подразделения на Министерството на отбраната на Руската федерация, както и депутати, асистенти, специалисти - всички, които са използвали софтуер за електронно управление на документи, наречен "Бюрократ", посочва още агенцията.

 

Касае се за заповеди, доклади, инструкции и други документи, уточняват от украинското разузнаване.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама