НОВИНИ


Румяна Бъчварова провидя ДПС в коалицията за ротацията

2 2609 05.03.2024
Румяна Бъчварова провидя ДПС в коалицията за ротацията
скрийншот

ДПС е партия от българския политически живот и има право да участва в управлението. Трябва да бъде ясно при какво условия ще участва в управлението и какви ще са основните принципи. Това заяви бившият вицепремиер и вътрешен министър Румяна Бъчварова пред bTV.


По думите ѝ ако всичко мине добре и има правителство, ДПС има шанса да излезе с декларация, с която да обяви какво подкрепя и защо подкрепя правителството, коментира Бъчварова.

 

„Само преди месец изглеждаше безпроблемна ротацията и че ще мине леко, но вече не е ясно какво може да се случи“, коментира тя. 

 

По думите ѝ трябва да има повече време за обсъждане на коалиционното споразумение. По-добре е да има правителство, защото външнополитическите приоритети се споделят от партньорите в управлението, посочи Бъчварова. 

 

Иначе по същество Бъчварова не очаква големи изненади в коалиционното споразумение, което ще предложи ГЕРБ-СДС. Не може да съществува политическо образувание, без да се търси мнението на избирателите на партиите, защото напрежението може да срути цялата конструкция, изтъкна Румяна Бъчварова.



„Важно е около какво ще се обединят ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ“, посочи Бъчварова, според която Мария Габриел е добър външен министър.

 

Тя смята, че ще има и вторично договаряне кой ще държи мнозинството за попълването на регулаторите. Отговорността може да бъде съвместна между партиите, ако кандидатурата е достатъчно съвместна, каза още Румяна Бъчварова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама