НОВИНИ


ПП-ДБ: Утре НС да приеме оставката на кабинета "Денков", нека с ГЕРБ да започнем преговорите

5 2384 05.03.2024
ПП-ДБ: Утре НС да приеме оставката на кабинета
Акад. Николай Денков

"Оценяваме ситуацията в момента като особено важна за бъдещето на страната и затова призоваваме колегите от ГЕРБ да започнем преговорите веднага щом г-жа Мария Габриел е отново в страната. Преговорният екип на ПП-ДБ ще се състои от лидерите на коалицията и настоящия премиер Николай Денков". Това посочиха "Продължаваме промяната - Демократична България" в своя позиция. По думите им "резултата от днешното съвещание на ГЕРБ-СДС" е "стъпка към създаването на атмосфера за конструктивен диалог".


По-рано днес на Национално съвещание на ГЕРБ днес беше представено коалиционното споразумение, което ГЕРБ предлага на ПП-ДБ. По-късно от ГЕРБ-СДС разпространиха и проекта за Споразумението за съвместно управление в рамките на мандата на 49-ото Народното събрание.Последва неочакван ход от страна на премиера акад. Денков - депозира оставката си.


"За нас всеки договор е обещание между страните, а добрите обещания са спазените обещания. Ето защо ние ще предложим утре Народното събрание ефективно да приеме чрез гласуване оставката на правителството на Николай Денков", пишат от ПП-ДБ.

Ето и пълната позиция:

 

"Парламентарната група на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ приема резултата от днешното съвещание на ГЕРБ-СДС като стъпка към създаването на атмосфера за конструктивен диалог. Изразяваме удовлетворение, че голяма част от точките, предложени в меморандума на ППДБ, са възприети и обсъдени с необходимата сериозност в предложеното от ГЕРБ споразумение.


За ПП-ДБ стабилността на страната и устойчивото ѝ развитие за обозримо дълъг период са първостепенен приоритет. Неотменима и основополагаща задача обаче е да се гарантира продължаване на реформите в съдебната власт, службите за сигурност, изборът на почтени и експертни членове на регулаторите, пълното членство в Шенген и еврозоната. Това трябва да стане при ясно поети ангажименти, което изключва формирането на мнозинства извън това на двете парламентарни формации.

Оценяваме ситуацията в момента като особено важна за бъдещето на страната и затова призоваваме колегите от ГЕРБ да започнем преговорите веднага щом г-жа Мария Габриел е отново в страната. Преговорният екип на ПП-ДБ ще се състои от лидерите на коалицията и настоящия премиер Николай Денков.


За нас всеки договор е обещание между страните, а добрите обещания са спазените обещания. Ето защо ние ще предложим утре Народното събрание ефективно да приеме чрез гласуване оставката на правителството на Николай Денков".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама