НОВИНИ


Началникът на руското разузнаване: Навални е починал от естествена смърт

6 2584 06.03.2024
Началникът на руското разузнаване: Навални е починал от естествена смърт
БГНЕС

Началникът на руското разузнаване снощи заяви, че опозиционният лидер Алексей Навални е починал от естествена смърт, информира Асошиейтед прес. Коментарите му изглежда отразяват усилията на Кремъл да успокои международното възмущение от смъртта на най-върлия враг на държавния глава Владимир Путин, посочва агенцията.


Сергей Наришкин, директор на Службата за външно разузнаване, направи това изявление в интервю, излъчено по руската държавна телевизия. Той не назова причината за смъртта на Навални в отдалечена арктическа наказателна колония, нито даде други подробности.

 

"Рано или късно животът свършва и хората умират", отбеляза той. "Навални е починал от естествена смърт", смята Наришкин.



Водещият критик на Кремъл почина на 16 февруари в Наказателна колония № 3 в град Харп, в Ямало-Ненецкия регион, на около 1900 километра североизточно от Москва, където излежаваше 19-годишна присъда по обвинения в екстремизъм.

 

Руските власти все още не са обявили официално причината за смъртта му на 47-годишна възраст и много западни лидери обвиниха за нея Путин - обвинение, което Кремъл гневно отхвърли, пише АП.



Наришкин каза още, цитиран от Ройтерс, че коментарите на френския лидер Еманюел Макрон относно евентуалното изпращане на войници на НАТО в Украйна тласкат света към ръба на ядрена война.

 

Миналата седмица Макрон повдигна възможността европейските страни да изпратят войски в Украйна, въпреки че предупреди, че на този етап няма консенсус. Съединените щати и ключови европейски съюзници впоследствие заявиха, че не планират да изпращат сухопътни войски в Украйна.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама