АКТУАЛНО


Асен Генов: Борисов гневен, австрийската посестрима на ГЕРБ потвърди, че няма да ни пусне в Шенген

12 4793 06.03.2024
Асен Генов: Борисов гневен, австрийската посестрима на ГЕРБ потвърди, че няма да ни пусне в Шенген
Асен Генов

Борисов има основание да бъде гневен, защото в Румъния падна ореолът на новата надежда на българската политика Мария Габриел – австрийската партия посестрима на ГЕРБ потвърди позицията, че няма да ни пусне в Шенген и по суша. Тъй като нямаше как да излее гнева си пред европейските партии на форума на ЕНП, той го излиза върху партньорите си в управляващото мнозинство. Това заяви Асен Генов пред bTV.


А самият той не направи нищо да установи правила на игра със своите партньори. Можеше и да даде по-ясна инструкция на своите депутати, те също гласуваха за оставката на кабинета.Ако трябва да се сърди на някого, то е на собствения си организационен и лидерски капацитет, коментира още Генов.

 

След като беше ясна заявката, че Денков ще подаде оставка на 6 март, Борисов няма защо да се изненадва и да се прави на обидения фактор, посочи журналистът блогърът..

 

Борисов говори за смяна на петима министри, а слушахме за оценки от страна Денков и Габриел. Искам да чуя тези оценки. А кой ще даде оценка на Мария Габриел? Според мен тя се проваля като външен министър на България пред очите ни, добави той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама