НОВИНИ


Борисов пак говори за избори, не вижда "надежда"

14 2739 06.03.2024
Борисов пак говори за избори, не вижда
Бойко Борисов

"Не виждам позитивно решение на този цикъл за ротация". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Никаква надежда няма - отиваме на избори две в едно", посочи още той.


"Те искат избори, те ги провокират. Но искат да кажат, че е заради ГЕРБ. Искат да ни изкарат, че сме срещу съдебната реформа, но вече няма как да говорят глупости по наш адрес в Европа", каза още бившият премиер.


Борисов твърди, че преговорният екип на партията му е готов за разговори, но според него промяна в ситуациятиа едва ли ще има.





"С това си поведение те днес ни пратиха в ръцете на президента Радев, от него зависи кога ще са изборите, кога ще са консултациите", каза още лидерът на ГЕРБ. Обяснението му е, че на само европейски избори "Продължаваме промяната - Демократична България" ще катастрофира и затова искат избори две в едно.

 

"Не виждам защо по този арогантен начин се отнесоха с всички в парламента. Денков дойде, хвърли си оставката и си замина, за да не участва в дебатите. Питам моите некоалиционни партньори - така ли се отстоява правителство, така ли се отговаря на критиката. С кое лице ние сутринта застанахме и казахме, че това правителство трябва да продължи. Затова ли го направиха, докато знаят, че ни няма”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Букурещ. Той и Мария Габриел са в Румъния на конференция на ЕНП. 

 

По-рано днес народните представители в 49-ия парламент приеха оставката на акад. Николай Денков в качеството му на министър-председател. Това се случи с 216 гласа "за", без "против" и "въздържал се".





"Като чух и Асен Василев, че ще има само козметични промени в новия кабинет, ще ви кажа - ако няма радикални реформи в кабинета, регулаторите и съдебната система, ние няма да участваме", посочи лидерът на ГЕРБ.

 

"Не искаме избори, но другото, което не искаме, е управление без реформи", казаха от ПП-ДБ.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама