НОВИНИ


Признанието на МВР: Отстранени са двама полицаи поради съмнения, че са охранявали клуба „SS”

8 3136 06.03.2024
Признанието на МВР: Отстранени са двама полицаи поради съмнения, че са охранявали клуба „SS”
Клуб "SS" БГНЕС

Двама полицаи от СДВР са отстранени от длъжност поради съмнения, че са охранявали назад във времето клубът „SS” на убития Мартин Божанов – Нотариуса. Това съобщи NOVA, позовавайки се на свои източници.


Проверката, която беше разпоредена по-рано днес от вътрешния министър, продължава.


А в съобщение от МВР заявиха, че така е правено и преди 2 години за клуба „Осемте джуджета”. Обстойната проверка е била извършена след сигнал на Антикорупционния фонд.

 

В доклад на Дирекция „Инспекторат” се посочвало, че в период от три години - 1 януари 2018 до 31 март 2021 г., е имало престой на полицейски коли в близост до ресторанта. Комисията обаче не е намерила доказателства за пряка ангажираност на полицаи в охраната на заведението. Установени са занижен контрол, както и различни дисциплинарни нарушения, свързани с реда на извършване на обход на патрулите.

 

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов продължава да мълчи за това, дали Мартин Нотариуса е бил сътрудник на службите или полицията. Източници от МВР обаче признаха пред Фрог нюз, че Нотариуса е бил информатор и това му е било "чадър" за незаконните дейности по придобиване на чужди имоти, рекета и шантажа.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама