НОВИНИ


Илиян Василев: Борисов се вбеси, че Денков взе инициативата и го притисна да вземе решение във времеви хоризонт

11 6103 06.03.2024
Илиян Василев: Борисов се вбеси, че Денков взе инициативата и го притисна да вземе решение във времеви хоризонт
Илиян Василев

Днешните изявления на Борисов, че отиваме на избори е поредната игра за позициониране. Вбеси си, че след проектоспоразумението, Денков взе инициативата и подаде оставка и така го притисна да взема решение в определен времеви хоризонт. И лиши ГЕРБ от главният аргумент, че ППДБ се хванало за властта като удавник.


Този ход на ППДБ показва и че нищо особено не се е променило от ситуацията преди девет месеца - ГЕРБ не са в положение, въпреки изборната си тежест, да водят хорото на българската политика и заради миналото си, което дрънчи на корупция и купищата неразровен грях. Този анонс на BG Elves с разкритията за Турски поток е само фино напомняне за "разровиш ли го ще мирише".

 

Борисов имаше идеята да не гласува оставката на кабинета на Денков и да изнудва със съгласието си, но часовникът тиктака и Радев е на ход, макар и не съвсем. Защото не може да препуска, значи има достатъчно време за смислен разговор.

 

Но е вярно, че Борисов ще има все по-голям проблем с номенклатурата на ГЕРБ - те искат власт, сега и веднага. Иначе за какво да стоят в ГЕРБ? Така че, въпросът е до кога ще може да удържи похода на болярите си към властта.

 

До едно време са мобилизационни и самохвални речи на Томислав Дончев на тема - най-добрите сме, другите са кръжочници. Това с правителството иди дойди - на регулаторите, службите, прокуратурата са истинската материална власт. Нали си представяте как всички папки с разкрития за корупция на ГЕРБ елита попадат в желаещи да си свършат работата прокурори?

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама