НОВИНИ


Кметът Терзиев се похвали с намаляване на трафика на ключови кръстовища в столицата

3 2367 07.03.2024
Кметът Терзиев се похвали с намаляване на трафика на ключови кръстовища в столицата
личен архив

„Подобряването на организацията на движението на ключови кръстовища е приоритет за нас“, написа кметът на София Васил Терзиев във Фейсбук. Той пише още, че след промените, които направили през последните седмици на най-натоварените кръстовища пропускателната способност на бул. “Черни връх“ през кръстовището с бул. “Филип Кутев“ в посока Околовръстния път вече е подобрена с над 30%. 


„Сигурен съм, че всеки посетител на търговския център има история, която да разкаже, свързана с излизането от паркинга. В натоварени дни дори сме виждали регулировчик. Често се е стигало до опасни ситуации в самия паркинг, заради многото чакащи коли с включени двигатели в затворено пространство и силно замърсен въздух. В допълнение към това, включването в трафика беше истинско предизвикателство“, припомня Терзиев.

 

Обособена е допълнителна пета лента за движение по бул."Черни Връх" в посока "Околовръстен път". Чрез допълнителната лента се позволява на излизащите от търговския център да се включват в самостоятелна лента за движение по бул."Черни връх" в посока “Околовръстен път”. Същевременно са ограничени опасните и незаконни леви завои от изхода на търговския център в посока "Център".

 „Имаме 30 % подобрена пропусквателна способност на бул.“Черни връх“ през кръстовището с бул.“Филим Кутев“ в посока Околовръстния път“, информира кметът.

 

Той призовава да се споделят проблемите, които виждаме в София. „Не можем да разрешим всичко наведнъж, но работим всеки ден за отстраняването на нередности и подобрението на градската среда.“


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама