НОВИНИ


От "Спаси София" скочиха срещу строежа на 26-метров блок на бул. ''България''

1 6361 07.03.2024
От
Facebook

"Спаси София" е против изграждането на 26-метрова сграда на бул. "България" до бензиностанция "Шел", съобщиха от организацията.


"Устройственият план за местността "Бели брези" е одобрен през 2014 г. и промените в показателите на един имот могат да нарушат баланса в района. За спазване на плана собствениците трябва да се съобразяват с вече установените правила и задължения", уточняват от организацията в социалната мрежа Facebook.

 

Предвижда се днес от 18:30 ч. да се проведе обществено обсъждане в район Красно село, като Цвета Николаева, кмет на район „Красно село“ поема ангажимент винаги да спазва законовите изисквания и да се води от нагласите на хората, които живеят в район Красно село, допълват възмутените граждани.



Имотът е частен, с площ 5 дка, на терена има бензиностанция и магазин на верига за хранителни стоки. Идеята на инвеститора е да издигне блок с между 50 и 70 апартамента.

 

Собственик на терена под бензиностанцията на "Шел" е "Строителна компания за строителство и развитие" АД с представител Димитър Цеков, информира "Дневник". Справка на изданието във фирмените регистри установява, че Цеков е бил в съвета на директорите или управител на дружества, притежавани от "Джорджио" ЕООД на вдовицата на убития собственик на застрахователната компания ВИС-2 Георги Илиев - Мая Илиева, както и назад във времето в дружества с братята Васил и Георги Илиеви. Част от терена на бул. "България" преди години е бил купен от частен собственик, а останалата - от общинското дружество "Софийски имоти". 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама