БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Южна Корея – какво се крие зад успеха ѝ?

0 4270 08.03.2024
Южна Корея – какво се крие зад успеха ѝ?

Днес ще се разходим в една далечна и не толкова добре позната за нас страна. Място, където амбициите са огромни, целите високи, а успехът неоспорим. Добре дошли в Южна Корея.


Според Индекса на човешкото развитие Южна Корея е най-развитата страна от Източна Азия. В световен мащаб, тя е на челните места и по лична безопасност, образование, сигурност на работното място, лесно развиване на бизнес и е на първо място по качество на здравеопазването в света. 32% от завършилите висше образование са дипломирани в естествени или инженерни науки. Страната е лидер в IT сектора, като тук са централите на едни от световните гиганти в тази сфера. Още за историята и развитието на тази уникална страна през годините, може да гледате в канала на Професия турист в YouTube.

 

Въпреки този изключително подреден живот, този невиждан успех на Южна Корея, тя е на второ място по самоубийства в света. Запитахме се защо. Очакванията и изискванията към корейците са изключително високи. От тях се иска непрекъснато да надскачат себе си и в един момент не издържат на напрежението. Те често страдат от абсолютно изтощение, преумора и са на прага на физическите си сили от преработване. Все пак зад всеки успех се крият изключително много положени усилия.
.

Корейците са и много емоционални хора. Те често споделят дори с непознати. Вярват силно в любовта и една от любимите им традиции е да я „заключават“ с катинар, като изхвърлят ключа, за да остане силна и споделена.

 

Любимата им тема е кръвната група. За тях това е нещо като зодията за европейците. Корейците вярват, че от кръвната група не само зависят някои от чертите на характера, но и че тя дори определя съдбата на човека.

 

Не само жените, но и мъжете тук държат изключително много на външния си вид. Пластичната хирургия е много популярна. Като процедури най-често се прави избелване на кожата, премахване на родилни белези и промяната на формата на очите. Тенът на кожата тук не е желателен. Каква е причината и какви още грижи полагат за себе си ще ви разкажа във видеото на Професия турист.


.

Компютърните игри са официален спорт в Южна Корея. Тренировките са сериозни, а често се провеждат и турнири с играчи и отбори от цял свят.

 

Корейците четат много. Те учат от рано сутрин до късно вечер, независимо от деня. Свободното си време уплътняват с допълнителни курсове или четене на книги. В Корея е много престижно да работиш в сферата на образование, където заплатите са изключително високи.

 

Гледайте ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ, защото ще се качим до един от символите на Сеул – Телевизионната кула, ще се разходим до двореца Кьонгбоккунг, където ще ви разкажа за дворцовия живот и налаганите ограничения, ще ви покажа традиционен корейски ресторант и ще си говорим за още любопитни неща.

 

 

Автор: Адриана Русенова


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама