НОВИНИ


Преговорите за ротация започват в събота, от страна на ПП-ДБ ще участват лидерите

9 2908 07.03.2024
Преговорите за ротация започват в събота, от страна на ПП-ДБ ще участват лидерите
Венеция Ангова

"Получихме събота като старт на преговори с ГЕРБ". Това съобщи народният представител от "Продължаваме промяната - Демократична България" Венеция Ангова.


“Излъчването на лица, различни от лидерите на ГЕРБ-СДС, изглежда като протакане във времето. От нашата страна в преговорите ще застанат лидерите”, съобщи Ангова в предаването "Лице в лице" по bTV.



От страна на ГЕРБ Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян ще преговарят за условията на предстоящата ротация с ПП-ДБ, съобщи преди дни лидерът на партията Бойко Борисов.


“ГЕРБ се управлява по-авторитарно на нашата. Акад. Денков знае как да работи в екип, за разлика от лидера на ГЕРБ, който видяхме, че не работи така и няма тази политическа култура”, посочи тя.


“Борисов е свикнал министрите да са като бутон на мобилния телефон. Акад. Денков знае как да взима решения, но и да ги съгласува със своята партия”, посочи тя относно критиките на Борисов, че премиерът в оставка Денков е “послушко”.


“Предложи ли сме двустранно, не тристранно споразумение”, отговори тя на въпрос относно евентуално участие на ДПС с министри в правителството. 



"Ние не целим избори, ние се стремим към реформа. Но участие във властта без ясни промени, не е самоцел. Предлагаме нашата визия за развитие на България. Сега е време да видим дали и от ГЕРБ-СДС са евроатлантици, както твърдят", завърши Венеция Ангова.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама