НОВИНИ


Георги Георгиев, БОЕЦ: Пътната карта с "Газпром" - описание на престъпление. Убиецът на Нотариуса е от МВР

23 10625 07.03.2024
Георги Георгиев, БОЕЦ: Пътната карта с
Георги Георгиев

"Пътната карта е една хронограма-инструкция от Кремъл към васалното правителство в България как трябва да бъде изграден Турски поток. Заложили са за своите васали скорове, законодателни промени, решения на КЕВР, Министерство на енергетиката. Тази хронограма е изпълнена на 100% от Борисов". Това каза лидерът на сдружение "БОЕЦ" Георги Георгиев в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком. Малко по-късно в интервюто си разкри информация за убийството на Мaртин Божанов - Нотариуса.


"Това е едно описание на престъпление. Освен това включва и схемите как да бъде заобиколено европейското законодателство, европейските регламенти", категоричен бе той.


Стартът на “Турски поток” през КЕВР, а не през Европейската комисия е ключът на измамата, смята Георгиев.

 

По думите на Георгиев, Борисов помолил Путин да инструктира БСП как да гласуват в Народното събрание. Целта била проектът за "Турски поток" да влезе в енергийната стратегия на България и така да бъде измамен Брюксел, за да бъде изпълнен проектът.



“Турски поток е изцяло под руски контрол - от началото до ден днешен. Ако погледнем документите, които излизат сега, те потвърждават това, което говорим през всички тези години от 2019 година насам”, посочи той.

 

"Ние сме платили на Путин, за да започне тази война", категоричен бе Георгиев по отношение ролята на "Турски поток" за заобикалянето на Украйна и нападениято ѝ след това от Русия.


"Новото в тези документи е, че има кореспонденция на сръбския президент Александър Вучич, има го Владислав Малинов, споменават се Бойко Борисов и Теменужка Петкова като пряко отговорни", каза лидерът на БОЕЦ.

 

С документите, по думите му, България се съгласява да съгласува изпълнението на "Турски поток" с руската служба ФСБ.

 

Георгиев разказа как синът му бил заплашван миналата година от руски мутри, след като БОЕЦ изнесли данни за съпричастност на "Вагнер" в "Турски поток"

 

Тази сутрин хакерксата група "Bg Elves", която казва за себе си, че се занимава с българска контрапропаганда, публикува документ, за който твърди, че е изчезналата пътна карта за развитие на газопреносната мрежа, която България подписа с "Газпром" през 2017 година.

 

"Виждал съм пътната карта преди 2 години в Министерски съвет. Мога да потвърдя неговата автентичност", каза Георгиев.



През 2017 година тогавашният министър на енергетиката Теменужка Петкова от едната страна на масата, а до нея - шефът на “Газпром” Алексей Милер, подписаха въпросната пътна карта. Последва строежът на газопровода “Турски поток”, чиято стойност беше над 2,5 милиарда лева без ДДС. Така България плати от своите пари за построяването на газовата тръба, по която не тече нито една молекула газ към България. Печалбите от транзитни такси за пренос на газ по нея също са доста спорни за страната ни. Нещо, което не е спорно, е, че именно чрез тази тръба Путин заобиколи енергийно Украйна, а малко след пускането на "Турски поток", нападна пълномащабно независимата страна.

 

Гражданско сдружение "БОЕЦ" сигнализира ДАНС по случая. "След началото на войната срещу Украйна БОЕЦ твърдим и че "Турски поток" е бил част от плана на Путин за започването на тази война, като със своите действия Борисов, Радев, Малинов, Петкова и останалите отговорни за реализацията на "Турски поток" се явяват негови съучастници", се казва в сигнала.

 

Сдружението настоява и за сформирането на временна анакетна комисия за "Турски поток" в Народното събрание.

 

В рамките на разговора Георги Георгиев разкри и непотвърдена информация на БОЕЦ:

 

“Физическият убиец на Нотариуса е настоящ или бивш служител на МВР, някой от хората, които са го охранявали”.



Георгиев говори за 8 служители на МВР, които са охранявали Нотариуса. Един от тях потенциално е бил полицаят, който го задържа на протестите срещу отмяната на машинния вот. Сдружението още тогава оповести данни, че въпросният служител на МВР бил привърженик на "Вагнер".

 

Георгиев отбелязва, че същите тези "Вагнер" са били в България и при строежа на "Турски поток".

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама