НОВИНИ


Габриел: Има нужда от повече жени на лидерски позиции

8 2312 08.03.2024
Габриел: Има нужда от повече жени на лидерски позиции
личен архив

Овластяването на жените и подкрепата на жените предприемачи са изключително важни за устойчивото развитие на цялото общество. Имаме нужда от повече жени на лидерски позиции. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел.


Габриел е специален гост на конференцията на тема "EmpowerHer: Elevate to Excellence", организирана от Американската търговска камара в България по повод Международния ден на жената – 8 март.


"Честит празник на всички дами! Искам да пожелая много здраве, положителна енергия и сили. Вие да вдъхновявате и вас да ви вдъхновяват", каза вицепремиерът в оставка, като пожела през цялата година да бъде 8 март.

 

Габриел отбеляза, че този ден е специален, но си пожелава всеки един ден да се усеща силното присъствие на жените и жените да бъдат движещата сила, която дава отговори за решаване на предизвикателствата.


Тя призова да се дава и повече видимост на историите на успеха на жените.

Вицепремиерът в оставка обърна внимание, че няма място за разлика в заплащането между мъжете и жените. Габриел добави, че 40% от иноваторiте и предприемачите в Европа са жени, но едва 5% са инвеститори. "15% от стартъпите в Европа са основани от жени", допълни още тя и е категорична, че приносът и лидерството на жените трябва да бъде приоритет.


Габриел открои и необходимостта от повече обучения и програми за развиването на предприемачеството сред жените.

 

По думите й всеки ден можеш да бъдеш отдаден на каузата за повече жени и в икономическия, и в политическия, и в обществения живот. "Днешният ден откроява универсалността на приноса на жената", каза още тя.
Габриел призова: "Мислете наистина нестандартно, запазете дързостта и смелостта си."


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама