НОВИНИ


Прокурор от делото "Осемте джуджета" отива на съд

2 6094 08.03.2024
Прокурор от делото
личен архив

Прокурорът от Софийската районна прокуратура Константин Сулев, работил по т.нар. дело "Осемте джуджета", отива на съд.


Константин Сулев е прокурорът, който е работил по образуваното в края на миналия май  разследване срещу бившия следовател Петьо Петров, по прякор Пепи Еврото и близкия до него Кристиян Христов. Според информация, разпространена преди време от прокуратурата,  делото стартира след среща на бившия районен прокурор на София Невена Зартова с Иван Гешев в кабинета на бившия  главен прокурор. По това време Гешев вече е във война с политиците, ВСС и настоящия временен Обвинител номер едно. Твърди се, че делото е активирано от снимка на Борислав Сарафов с  Пепи Еврото пред ресторанта, ползван от Петров като офис - "Осемте джуджета".

 

Сулев ще отговоря за пет извършени от него длъжностни престъпления на 29 май и 1 юни 2023  година. Според наблюдаващия прокурор Йордан Петров, той е действал в услуга на Иван Гешев, осуетявайки  изнасяне на информация в медиите срещу  бившия главен прокурор. Става дума за ареста на Кристиян Христов, минути преди той да даде пресконференция в БТА, на която по предварителна информация мъжът е щял да изнесе данни, че Гешев често е посещавал ресторант "Осемте двуждега".

Предстои да бъде насрочено разпоредително заседание по делото.

По наша информация, обвинителният акт срещу Константин Сулев е бил внесен на 6 март. Ден по-рано наблюдаващият прокурор Петров е поискал от изпълняващия функциите на главен прокурор Борислав Сарафов да внесе искане във ВПС за временното отстраняване на магистрата от длъжност. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама