НОВИНИ


Посолството на САЩ в Русия предупреждава за потенциална терористична атака в Москва

3 2420 08.03.2024
Посолството на САЩ в Русия предупреждава за потенциална терористична атака в Москва

На 7 март посолството на САЩ в Русия издаде предупреждение, че "екстремисти имат предстоящи планове да се насочат към големи събирания в Москва", и призова американските граждани да стоят далеч от места, където се събират хора през следващите 48 часа.


От посолството не уточняват за какви заплахи става въпрос и кой може да стои зад тях. Посолството на Обединеното кралство в Русия също повтори препоръката, издадена от САЩ.

 

На 7 март Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия съобщи, че нейни агенти са предотвратили потенциална терористична атака на "Ислямска държава" срещу московска синагога. Руската държавна информационна агенция ТАСС съобщи, че агентите на ФСБ са убили няколко бойци, които са планирали нападението, като се позова на пресслужбата на ФСБ.Не е ясно дали инцидентът е свързан с предупреждението на САЩ.

 

Понастоящем САЩ имат предупреждение за пътуване "ниво 4" за американските граждани, които обмислят да отидат в Русия, което е най-високото ниво на подобни препоръки.

 

В предупреждението, което гласи "не пътувайте", се добавя, че може да има непредвидими последици поради пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна и ограничените възможности на посолството на САЩ да оказва помощ на американските граждани.

 

Налице е и повишена "възможност за тормоз и отделяне на американски граждани за задържане от руски държавни служители по сигурността".

 

Гражданите на САЩ, които пътуват или живеят в Русия, "трябва да заминат незабавно", заявиха от посолството.

 

ФрогНюз

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама