НОВИНИ


Дейвид Камерън се противопоставя на изпращането на западни войски в Украйна

6 2729 10.03.2024
Дейвид Камерън се противопоставя на изпращането на западни войски в Украйна
Британският външен министър Дейвид Камерън БГНЕС

Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че се противопоставя на изпращането на западни войски в Украйна, дори на мисии за обучение.


В интервю за „Зюддойче цайтунг“, препечетатано днес от британските вестници, Камерън посочва, че Украйна се нуждае от повече оръжия с голям обсег на действие и че е готов да работи с Берлин и да убеди германците да доставят произведени в Германия крилати ракети Taurus на фронтовата линия. 

 

Ако в Украйна обаче бъдат разположени чуждестранни войници, дори само с цел да обучават местни кадри, те ще се превърнат в цели за Русия, пояснява той.



Припомняме, че миналия месец френският държавен глава Еманюел Макрон отбеляза, че не може да се изключи възможността западни войски да бъдат изпратени в Украйна.  

 

По-късно Обединеното кралство потвърди, че е изпратило малки части в Украйна, за да помогне с медицинско обучение, но говорител на министър-председателя Риши Сунак уточни, че страната не предвижда широкомащабно разполагане. 

 

В петък френският министър на отбраната Себастиен Лекорню бе категоричен, че за момента няма планове за изпращане на бойни части, но че съюзниците на Украйна могат да обмислят конкретно обучение или мисии за разминиране. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама