НОВИНИ


След среща с Терзиев: Калин Стоянов обеща засилено полицейско присъствие по улиците на София

5 2656 11.03.2024
След среща с Терзиев: Калин Стоянов обеща засилено полицейско присъствие по улиците на София
БГНЕС

Засилено полицейско присъствие по улиците на София, обеща вътрешният министър в оставка Калин Стоянов след проведена в МВР среща със столичния градоначалник Васил Терзиев и представители на ресторантьорския бранш.


До засилване на полицейското присъствие, най-вече в централната градска част и в районите със засилено присъствие на чужденци, се стигна след случаи на инциденти с участието на мигранти от миналата седмица. По-концентрирана полиция ще има и около центровете за настаняване на Държавната агенция за бежанците, които се охраняват от частна фирма.

 

Васил Терзиев, цитиран от НТВ, отбеляза, че ще се синхронизират действията на общината и МВР.



„Не е въпрос само на мигранти. От доста време има големи струпвания на групи, български младежи и чуждестранни туристи, които нарушават спокойствието на другите, пречат на обществения ред“, посочи кметът. По думите му е решено да се засилят патрулите в столицата и да се проверяват въпросните големи групи.

 

„Целта ни е хората да усетят, че има ред в този град“, подчерта той.



Във връзка с видеонаблюдението в столицата градоначалникът се похвали, че в София има около 3800 камери, които са интегрирани към системата на МВР. Броят им ще нараства.

 

Главният секретар на МВР Живко Коцев от своя страна изтъкна, че освен в централна градска част, ще се увеличи полицейското присъствие и в парковете.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама