НОВИНИ


Зеленски: Украйна изгражда над 1000 километра отбранителни линии

5 2945 11.03.2024
Зеленски: Украйна изгражда над 1000 километра отбранителни линии
Украинският държавен глава Володимир Зеленски БГНЕС

Украинският държавен глава Володимир Зеленски заяви, че неговата страна изгражда над 1000 километра отбранителни линии, съобщи Франс прес. Зеленски съобщи това в интервю за френската телевизия Бе Еф Ем и за френското издание "Монд".


"Вие трябва да знаете, че когато говорим за укрепления, става дума за един постоянен процес, ние не говорим за километри или за стотици километри, а за над 1000 километра, които се изграждат. Следователно става дума за една много комплексна задача", уточни той.

 

Украинският лидер спомена три вече изградени отбранителни линии срещу руските сили - на изток, на юг и на север в Украйна.



"Докато Украйна се държи, то френската армия може да остане на френска територия", коментира още Зеленски в интервюто. Той обаче настоя за изпращането на "технически персонал" за съвместното производство на самоходни артилерийски установки "Сезар" и за подготовката на украинските военни.

 

"Вашите деца няма да умрат в Украйна", посочи Зеленски в интервюто.



Припомняме, че на 26 февруари френският президент Еманюел Макрон заяви, че изпращането на западни военни в Украйна не бива да се изключва.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама