НОВИНИ


"Референдум": Какво смятат хората за най-важно при продължаващите преговори за правителство?

7 2724 12.03.2024
Хората са за прозрачни преговори

Кое е най-важно в преговорите за съставяне на кабинет – общите приоритети, конкретните политики или съставът на Министерски съвет? Отговорите дава специално социологическо проучване на "Галъп", проведено за предаването "Референдум" по БНТ.


Преговори и предизвикателства - ще има ли правителство? След консултациите при президента и преди връчването на мандата, ще се стигне ли до консенсус за ротацията? Какво е сложено на масата на преговорите и кое ще бъде голямото предизвикателство за вземането на окончателно решение от управляващите?


.

Според по-голямата част от допитаните (62%) това, че преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се водят при закрити врати не е добър вариант, защото обсъжданията според тях са непрозрачни. Всеки трети участник в проучването смята, че по този начин обсъжданията протичат по-спокойно.

 

"Галъп" проучва какво е мнението на хората за това коя е най-обсъжданата тема между политическите сили. Според 41% от анкетираните преговорните екипи договарят най-вече разпределението на регулаторите. Всеки четвърти смята, че се разпределят министерски постове. 12% мислят, че се договарят други неща. 11 на сто не знаят за какво се договарят политическите сили.


.

Мнозинството от анкетираните - 62% смятат, че на практика не е възможно да има управление без подкрепа от ДПС. Една трета от хората (36%) са на обратното мнение. Едва 2% са отговорили с "не знам".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама