НОВИНИ


Разпитаха 10 прокурори заради присъствието на Нотариуса на коледен банкет на СРП

2 2371 13.03.2024
Разпитаха 10 прокурори заради присъствието на Нотариуса на коледен банкет на СРП
Прокурори

Десет столични районни прокурори бяха изслушани от Висшия прокурорски съвет по повод информациите, че убитият в края на януари Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, е присъствал на коледен на банкет на Софийската районна прокуратура на 10 декември 2021 година.


Девет от тях заявиха, че са научили за Божанов от медиите след смъртта му и че нямат спомени да са го виждали на коледното събиране. Оказа се, че единствено прокурор Вероника Димитрова е запомнила, че Нотариуса и близкият до него адвокат Велимир Атанасов са били на празненството, но тогава не намерила в това нищо нередно.

 

"Няколко месеца по-късно разбрах кои са тези двамата на банкета. Започна да се коментира в нашите среди, че имало такива двама души. Сетих се, погледнах в интернет клиповете, интервютата на Антикорупционния фонд. Тогава разбрах как се казват, каква информация има за тях. Честно казано, ми стана изключително неприятно. Не сме уведомявани за присъствието на такива гости, не са ми представяни, не сме се запознавали", обяснява прокурор Димитрова.

 

Очаква се на закрито заседание по-късно съдебните кадровици да изслушат магистрати от Софийската градска прокуратура, които работят по разследване, свързано с мрежата за влияние около Мартин Божанов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама