СВЯТ


Легион "Свобода России" призова цивилните да напуснат Белгород и Курск, продължават боевете с "убийците на Путин"

7 3860 13.03.2024
Легион
Легион "Свобода России"

Съвместно изявление на Легиона "Свобода на Русия", Руския доброволчески корпус и Сибирския батальон, публикуваха трите военни организации днес на обяд. Трите базирани в Украйна руски паравоенни групировки вчера заявиха, че са преминали на територията на Русия и се сражават с правителствените войски там. В изявлението призоваха жителите на Белгород и Курск да напуснат градовете и заявиха: "Убийците на Путин нанасят масирани удари по мирните украински градове от Белгород".


"Свобода на Русия" и един руският политик в изгнание Иля Пономарев твърдят, че две села вече са под контрола на "освободителните сили".

 

Във вторник сутрин "Свобода на Русия" публикува видео, за което казва, че е от руско-украинската граница. "Както всички наши съграждани, в Легиона мечтаем за една Русия, освободена от диктатурата на Путин. Но ние не просто мечтаем: полагаме всички усилия, за да осъществим тези мечти. Ние ще върнем земята си от режима сантиметър по сантиметър.", чува се да казва въоръжен войник от легиона.

 Вчера Сибирският батальон заяви, че "на територията на Руската федерация се водят ожесточени боеве", публикувайки клип, за който се твърди, че показва как нейни бойци влизат в бой с руските правителствени сили.

 

Ето и днешното изявление на военните групи:


"Обръщаме се към нашите съграждани: жителите на град Белгород, служителите на Белгородската администрация и всички, които ни чуят.


Убийците на Путин нанасят масирани удари по мирните украински градове, като поставят позициите си между вашите домове, училищата на децата ви и държавните институции. Всеки ден десетки обикновени невинни хора (предимно жени и деца) загиват при обстрел от Белгород. Обстрелът на Украйна от територията на Белгород трябва да спре!


В тази връзка сме принудени да водим огън по военните позиции, които са разположени в градовете Белгород и Курск.


За да се избегнат жертви сред цивилното население, призоваваме всички незабавно да напуснат градовете.


Призоваваме местните власти да запазят човешкия живот и да започнат евакуация на градовете Курск и Белгород".

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама