НОВИНИ


Очаква ни предимно облачно време с валежи от дъжд

0 2804 14.03.2024
Очаква ни предимно облачно време с валежи от дъжд
БГНЕС

Ще бъде предимно облачно и с валежи от дъжд, значителни в Предбалкана, Горнотракийската низина и Източна България. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад, в Лудогорието - от североизток. Това съобщиха от НИМХ.


Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, а максималните - между 6° и 14°. В София минималната ще е около 4°, максималната - около 9°.

 

По Черноморието ще е предимно облачно и с валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 8° и 11°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.



В планините ще е облачно, по върховете - мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над около 1400 метра - от сняг, но до вечерта границата на снеговалежа ще се понижава. Привечер валежите ще отслабват, на много места и ще спират. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 4°, на 2000 м - около минус 2°.

 

В петък облачността ще се задържи значителна и на места в източните и планинските райони ще превали дъжд. По-съществени разкъсвания и намаления на облачността ще има над Западна България. Вятърът ще бъде слаб до умерен, от север-северозапад, през нощта срещу събота ще стихне.

 


В събота ще преобладава слънчево време с повече облачност над планинските и източните райони, където след обяд ще превали дъжд. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, а дневните ще се повишават и максималните ще са между 12° и 17°.

 

В неделя на много места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд. Вятърът от северозапад отново ще се усили до умерен.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама