НОВИНИ


Израел ще се опита да "наводни" ивицата Газа с хуманитарни помощи от различни входни пунктове

1 2324 14.03.2024
Израел ще се опита да
Военният говорител контраадмирал Даниел Хагари Х

Израел ще се опита да "наводни" ивицата Газа с хуманитарни помощи от различни входни пунктове, заяви снощи главният военен говорител на израелските въоръжени сили в момент, когато международният натиск за справяне с нарастващия проблем с глада в обсадения анклав се засилва, съобщи Ройтерс.


На фона на продължаващата от повече от пет месеца война в Газа хуманитарните агенции алармираха, че възлизащото на 2,3 милиона души население на района е изправено пред нарастващ риск от глад, ако доставките на храна не бъдат драстично увеличени. Агенциите също така критикуваха Израел, че не прави достатъчно, за да гарантира, че до анклава достигат достатъчно помощи.

 

Израел твърди, че не е поставил ограничения за количеството помощи, които ще допусне в Газа, и обвинява хуманитарните агенции за забавянето, но дори най-близките му съюзници все по-твърдо заявяват, че трябва да направи повече, посочва Ройтерс."Опитваме се да наводним района, да го засипем с хуманитарни помощи", коментира пред група чуждестранни журналисти военният говорител контраадмирал Даниел Хагари.

 

Снощи въоръжените сили обявиха, че шест камиона с помощи от Световната организация по прехраната са влезли в северната част на ивицата Газа, където продоволствената криза е особено тежка.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама