НОВИНИ


Военният министър в оставка ще отчете работата си по време на своя мандат

9 2480 14.03.2024
Военният министър в оставка ще отчете работата си по време на своя мандат
Военният министър в оставка проф. Тодор Тагарев БГНЕС

Министърът на отбраната в оставка проф. Тодор Тагарев ще отчете работата си по време на своя мандат.


Нито една от парламентарните групи няма положителна оценка за работата на министъра на отбраната в последните месеци. Дори политически формации като ПП-ДБ критикуват скоростта, с която се помага на Украйна. Критиките на ДПС и ГЕРБ-СДС изпъкват с исканията за оставки. Основно заради решена от парламента, но недоставена помощ за Украйна. Няма информация дали в предстоящите преговори между партиите, преди очакваното връчване на мандат от президента, оставката на проф. Тагарев се поставя като условие за постигане на договореност.

 

Последният коментар за оставка Тагарев направи преди ротацията. Той подчерта, че оставка ще подаде заедно с кабинета "Денков".



И отново изтъкна обстоятелството, че страната ни е предоставила на Украйна повече от 7000 тона материални средства. 140 машини пътуват натам, припомни Тагарев. Многократно министърът е уверявал, че оказването на помощ на Украйна "остава безспорен приоритет".

 

Но той поиска и подкрепата на народните представители, за да може финансовите компенсации от помощта да осигурят "един млрд. лв. над гласувания бюджет, които ще реинвестираме за ускорено превъоръжаване на армията".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама