НОВИНИ


Журналист: Българският футбол продължава да затъва

1 2338 15.03.2024
Журналист: Българският футбол продължава да затъва
Журналистът Росен Ангелов Стопкадър: Bulgaria ON AIR

"Българският футбол продължава да затъва. Нещата не са никак добре. Дори и Бербатов да бъде избран, той няма магическа пръчка, с която да оправи всичко за 2 дни, защото нещата са доста затлачени. Може и да се стигне до ревизия на свършеното".


Това мнение изрази журналистът Росен Ангелов в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR.

 

В 10:30 часа бе поставено началото на извънредния изборен Конгрес на Българския футболен съюз, на който ще бъде избран нов президент на централата."Промяна или подмяна - общо взето това ни очаква. Процедурата започна още в 07:30 ч. с регистрацията на клубовете. Нямам информация дали всички, които имат право на глас, са допуснати. Има комисия, която проверява тяхната редовност, след това се пристъпва към гласуването на оставката на Борислав Михайлов, което най-вероятно ще се случи", отбеляза специалистът.

 

По думите му всеки от кандидатите ще има по 5 минути, за да изложи тезата си."Кандидатите по брой са 7, но реалните са трима - Димитър Бербатов, Михаил Касабов и Георги Иванов - Гонзо. Останалите просто са формално. Очаквам да има балотаж. Но е дошло времето за промяна - 18 години, в които нищо не се е случило. За мен Бербатов е узрял за това нещо. Опорката, на която лежат неговите опоненти, че няма управленски опит - те също не са имали този опит, когато са постъпили", поясни Ангелов.

 

Експертът припомни, че екипът на Бербатов обиколи доста градове в страната - нещо, което не направиха другите кандидати.

 

"Всичко зависи от това как ще гласуват делегатите и доколко самите клубове искат тази промяна. Много често през годините всеки ден от най-ниското до най-високото ниво е бил недоволен от съдийство, управление, комисии, финансиране. Сега е моментът, в който трябва да заявиш, че искаш тази промяна", категоричен бе журналистът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама