НОВИНИ


Изслушват още прокурори за коледното парти на Нотариуса

2 2261 20.03.2024
Изслушват още прокурори за коледното парти на Нотариуса
БГНЕС

Прокурорската колегия на ВСС изслушва днес останалите обвинители от Районна прокуратура, които са присъствали на коледното парти с Мартин Божанов - Нотариуса, предаде NOVA.


То е било в края на 2021 година в Банско, като досега почти никой от изслушаните не призна, че познава или е виждал Нотариуса на купона. По техните думи, разбрали кои са Божанов и адвокат Велимир Атанасов едва след убийството на Нотариуса.

 

По техните думи, разбрали кои са Божанов и адвокат Велимир Атанасов, едва след убийството на Нотариуса.

 

Мартин Божанов -Нотариуса беше убит в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Божанов. По време на обиските са иззети компютри и различни материални носители на информация. Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както дали и защо са ходили там.

В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, имотни измами и пране на пари. В парламента беше създадена временна парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов.

Съдийската и Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет също започнаха да работят по казуса и евентуалната връзка на магистрати с Мартин Божанов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама