НОВИНИ


Кирил Петков: Борисов хвърли Габриел под автобуса. Нейната репутация беше унищожена с ход, който в Европа не е известен

19 6500 20.03.2024
Кирил Петков: Борисов хвърли Габриел под автобуса. Нейната репутация беше унищожена с ход, който в Европа не е известен
личен архив

Това, което се случи вчера, беше безпрецедентно. Това беше политическа измама. Въпросът е защо се прави всичко това. Така съпредседателят на ПП Кирил Петков коментира в студиото на „Здраве, България” ескалацията на политическото напрежение след връщането на изпълнен мандат от ГЕРБ-СДС.


„12 дни да преговаряш и да се появят имена, които не са споменати... Конституцията дава срок да се изпълни мандатът. Защо се бързаше и накрая се взриви процесът? Мария Габриел направи огромна грешка, която се изразява в това, че се е съгласила да бъде натисната от Борисов. Големият въпрос е може ли да си лидер на политическа партия, да знаеш, че хвърляш държавата в хаос и да не се появиш дори накрая. Той не само не се появи, но и се скри и не вдигна телефона. Аз не умирам да си говоря с Борисов, но когато си политически лидер не може да се криеш зад четирима души, които си изпратил да бъдат изпържени. Той хвърли Габриел под автобуса. Нейната репутация беше унищожена с политически ход, който в Европа не е известен - да отидеш при президента с кабинет, който не е съгласуван”, каза Петков.

Според него в Споразумението за реформите двете неща, които са им били отказани са били свързани с реформите на службите, за които от ПП-ДБ са искали да има ясна дата до 31 юли, както и текста за следствената тайна, който е бил предложен от Христо Иванов.

 

„Вчера ми беше мъчно за тях. Бяха накарани да говорят неща, които бяха абсолютно неверни. Ние показахме последната версия на договора, който бяхме готови да подпишем”.  каза Петков.

 

По повод споразумението Петков обясни още, че през последната вечер на преговорите се е появила една от дамите от преговорния екип на ГЕРБ с документ, подписан от Мария Габриел. От ПП-ДБ са отворили документа погледнали са датата за реформата в службите и са видели, че я няма конкретиката.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама