НОВИНИ


Иво Инджов: От ГЕРБ има някакви примирителни тонове, сякаш са готови на компромис

2 2622 20.03.2024
Иво Инджов: От ГЕРБ има някакви примирителни тонове, сякаш са готови на компромис
Иво Инджов

"Оттук насетне ще има битка на наративи - кой тласка страната към предсрочни избори, ако се стигне до такива - кой съответно е виновен".


Това заяви пред БНР експертът по политически комуникации Иво Инджов. От брифинга на ГЕРБ той е останал с впечатление, че те са готови на компромис:


"Преди днешния брифинг на ГЕРБ като че ли повечето анализатори бяха убедени, че се отива към предсрочни избори. От ПП-ДБ реагираха с право много гневно и остро на поведението на ГЕРБ, със списъка от министри, които не са дали своето съгласие. Те казаха много остри думи. Като следя поведението на ПП-ДБ - хем са възмутени, хем искат да се случи това правителство, за които са водени преговори вече доста време".



"От ГЕРБ също има някакви примирителни тонове, те пък държат на извинение. Така че ако въпросът опира до извинение за думите на Асен Василев спрямо Мария Габриел, според мен тя ще го получи под една или друга форма, но това отправя много объркващи послания към останалите политически сили и към избирателите и на ПП-ДБ, и на ГЕРБ - какво фактически се случва", смята Инджев.


Според него на ПП-ДБ много им се иска да бъдат опозиция на ГЕРБ и да държат нещата в свои ръце, но същевременно не им се иска да изпуснат възможността да се сформира правителство.


Ако отидат на избори обаче, ПП-ДБ са в доста неблагоприятна ситуация, защото изостават с 5 до 7% от ГЕРБ, подчерта Инджов.

 

ФрогНюз

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама