НОВИНИ


"Зелено движение" - част от "Демократична Бълария", няма да подкрепи мандат на ГЕРБ

5 2592 20.03.2024
В социалните мрежи "Зелено движеие" придружават съобщението си с кадър от протестите срещу третото правителсво на Бойко Борисов

Партия "Зелено движение" - една от трите партии в коалиция “Демократична България”, която пък е част от голямото обединение "Продължаваме промяната - Демократична България" излезе с официално решение, че няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ.


"Националният съвет на ПП Зелено движение, част от коалицията ПП-ДБ, поддържа решението на Националното събрание на партията от 2021 г., че няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ. В хода на преговорния процес не бяха подкрепени нашите предложения за ангажименти в законодателната програма", посочват от партията в съобщение до медиите.



"Силно сме обезпокоени от пълното отхвърляне на Тодор Тагарев като кандидат за министър на отбраната по време на преговорния процес, от отказа на ГЕРБ от фиксиране на срокове за реформи в службите и съдебната власт и пълзящата путинизация на българскота политика", категорични са те.

 

"ПП Зелено движение ще подкрепи проектокабинет само при ясни гаранции за антикорупционна и природозащитна политика", посочват от партията.

 

Към момента "Зелено движение" има четирима депутати, които са част от парламентарната група на ПП-ДБ. Това са Даниела Божинова (понастоящем съпредседател на партията заедно с Тома Белев), Васил Тодев, Илина Мутафчиева и Владислав Панев.

 

Вчера ГЕРБ-СДС върнаха изпълнен първия мандат за съставяне на кабинет. Оказа се обаче, че половината от министрите въобще не са давали съгласие за такъв кабинет.

 

В проектокабинета на ГЕРБ министър на отбраната е не проф. Тодор Тагарев, както досега, а Христо Гаджев, към момента депутат от ГЕРБ.



Вчера от ПП-ДБ посочиха в свой брифинг, че проектосъставът на ГЕРБ-СДС не е съгласуван с тях.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама