ПОЛИТИКА


Доган, Станишев и Петков били национални съкровища

21 7362 26.11.2010
Доган, Станишев и Петков били национални съкровища
Иван Костов

Така Иван Костов нарече тримата политици, заради продължаващата им охрана от НСО. Премиерът Бойко Борисов призова лидера на ДПС да си поеме разходите.



Охраната на лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Ахмед Доган и бившия вътрешен министър Румен Петков е скъпа, но дори 1% да има риск, те трябва да бъдат охранявани. Това коментира премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на Иван Костов по повод продължаващата охрана от НСО на тримата депутати. Борисов обясни, че охраната на Доган и Петков е заради заплахи, а тази на Станишев - заради това, че е бивш министър-председател. Премиерът заяви, че не бива да се отменя охраната заради икономически съкращения.

„Политическата дестабилност и икономическите загуби на държавата ще бъдат в стотици хиляди пъти по-големи, ако случайно има дори един процент тези лица да бъдат застрашени, да се случи нещо с техния живот. Да, скъпо ни е, но този риск като професионалист бих го поел - да харчим повече пари", коментира премиерът Бойко Борисов.

„Излиза, че и тримата са някакво национално съкровище. И вие милеете над най-скъпо платения хидрогеолог на страната. Той има такива огромни възможности да изкара пари, да поеме поне част от тази охрана. Аз не споделям, че те са националното съкровище. Призовавам г-н Станишев: „Драги ми Станишев, свалете сам охраната си!", каза от парламентарната трибуна лидерът на ДСБ Иван Костов.

„Признавал съм ви винаги като много добър оратор и начина, по който най-саркастично в случая „ме чукнахте", беше абсолютно правилен. Аз се надявам, че особено г-н Доган, с този огромен хонорар поне би могъл да каже „дайте да си платя за охраната", да има морал. В случая аз съм изправен пред вас, от една страна, да защитавам това "национално съкровище", а, от другата страна, е рискът, че не дай, Боже на това „национално съкровище" му се случи нещо, политическата отговорност ще падне върху нас", смята Борисов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама