НОВИНИ


Денков: Трябва да се върнем на масата на преговорите и да довършим България да има отново правителство

4 2737 21.03.2024
Денков: Трябва да се върнем на масата на преговорите и да довършим България да има отново правителство
Министър-председателят в оставка акад. Николай Денков БГНЕС

"Трябва да намерим решение. Фокусът трябва да е, че имахме преговори, екипът стана на ГЕРБ излезе и ни изненада, когато представи списък с министри, който не сме одобрявали, както и споразумение. Трябва да се върнем отново на масата на преговорите и да довършим да има отново България правителство."


Това заяви министър-председателят в оставка акад. Николай Денков в Брюксел.

 

"Драмата днес е да се стабилизира политическата ситуация, да влезем отново в процес на преговори. Колкото до обидите нека да напомня, че аз бях персонално обиждан многократно, но не сте ме чули да искам извинения, защото в политиката няма място за игрички, ние не сме в детската градина", смята премиерът в оставка.



По думите му ГЕРБ са прекъснали преговорите, те трябва да се обадят и да кажат как да продължи работата.

 

"Най-големият проблем, който имаме днес, е, че доверието, което съм изразявал към Габриел беше счупено, трябва да намерим начин отново да влезем в режим, в който това крехко доверие, което бяхме изградили, да се стъпи на него и да се продължи нататък. Асен Василев е най-добрият финансов министър, с когото съм работил и трябва да излезем от режима този каза нещо на другия, а да видим как да съставим кабинет", категоричен бе акад Денков, цитиран от БГНЕС.



"Никога не сме обсъждали Тагарев в тези преговори. Трябва да се използват всички възможности за преговори. И за първия мандат пише, че мандатът трябва да се разглежда като национален, така трябва да се разглежда. Винаги съм казвал, че ще работя да се реализира първият мандат, ако не стане, ще работя да се реализира вторият, но и в двата случая са национални мандати", каза още българският министър-председател в оставка.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама