НОВИНИ


Отложиха делото за побоя над Християн Пендиков

1 2279 21.03.2024
Отложиха делото за побоя над Християн Пендиков
Християн Пендиков БГНЕС

За 16 април е насрочено следващото заседание на Основния съд в Охрид по делото за побоя над секретаря на Сдружението "Цар Борис Трети" Християн Пендиков, след като един от обвиняемите - Борче Ангелов, не се яви в залата, а другият пристигна със закъснение за обявения час на заседанието, след като адвокатът му го извика по телефона.


Адвокатът на Илия Спасески и Борче Ангелов съобщи, че и двамата са мислели, че делото е насрочено за 27 март, поради това не са дошли.

 

Съдията по делото изиска от полицията в Охрид и Битоля служебно да бъдат доведени на следващото заседание обвиняемият Ангелов и един от свидетелите, който също не се яви в залата."Това е печелене на време и умишлено разтягане на делото. И двамата обвиняеми бяха уведомени за датата, защото присъстваха на предишното заседание", отбеляза адвокатът на Пендиков Стефан Камишевски. 

 

Според адвоката на обвиняемите Димитрия Цобоски няма причина да се протака делото, а самият той няма обяснение защо са сгрешили датата на заседанието.Адвокатът на Християн Пендиков връчи на съда и психиатрична към медицинската експертиза на Пендиков с претенция за присъждане на обезщетение  за нанесени нематериални щети, предаде БТА.

 

Припомняме, че секретарят на сдружението "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков бе пребит на 19 януари 2023 г., а Илия Спасески и Борче Ангелов са обвинени за нанасяне на тежка телесна повреда от омраза на етническа основа.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама