НОВИНИ


Лена Бориславова: Лъжа по команда бе представеният кабинет от ГЕРБ, Габриел е подменила споразумението

24 7747 21.03.2024
Лена Бориславова: Лъжа по команда бе представеният кабинет от ГЕРБ, Габриел е подменила споразумението
Лена Бориславова

Мария Габриел излъга пред президента и целия български народ. Г-жа Габриел е подменила и споразумението. Г-жа Габриел е казала, че няма да внесе папка с имена на министрите, без те да се договорени с партньорите на ПП-ДБ. Тогава изниква въпросът кой я е накарал да внесе тази папка? Това каза по bTV Лена Бориславова.


Така не се прави. Доверието трябва да се възстанови. Ако подновим преговорите, това ще е стъпка напред. Не съм сигурна, че г-жа Габриел трябва да продължи да участва в преговорите. Не знам как тя ще погледне тези 11 министри и ще работи с тях. Не трябва да говорим само за Мария Габриел. Тя е представител на ГЕРБ. Там си има лидер, който трябва да седне на масата за преговри с лидерите на ПП-ДБ", категорична бе Бориславова.

 

 

Тя разказа как са били прекъснати преговорите: "Прекъсването на преговорите стана в понеделник, деня на връщането на мандата, в 12.30 часа. Тогава влезе пиарът на ГЕРБ Никола и каза - хайде, време е. Четирите дами от ГЕРБ станаха и всичко приключи. Комуникацията се прекъсна тотално. Бойко Борисов не си вдигаше телефона, четирите дами не обясниха какво се случва. Пълно затъмнение. Ние се опитваме да разберем какво стана, но никой от ГЕРБ не искаше да комуникира. Разбрахме от медиите, че Мария Габриел ще отиде при президента в 16.00 часа. Аз бях в колата си, когато Габриел върна мандата. Тя каза, че има споразумение, пълна прозрачност и демократичност. Пълна лъжа. Ние не се бяхме разбрали и не бяхме подписали нищо. ГЕРБ прекратиха преговорите и се опитаха да задължат ПП-ДБ да одобрят и подпишат това, което им се предлага. Чувам, че утре ще се внесе решение в НС да бъде избрана Мария Габриел за министър-председател, но без структура и състав на министерски-съвет. Така не се прави. Така не се водят преговори. Надявам се утре това да не се случи", прогнозира тя.

 

 

Акад. Денков ясно показа, че всякакви обидни квалификации от страна на лидера на ГЕРБ и депутати на ГЕРБ не му пречат да си върши работата. Трябва да намерим начин да си говорим. Това не става с ултиматуми и фалшиви проектокабинети. Не става и със симулирането на реформи, както се опитват да направят от ГЕРБ. Не става въпрос за наши желания, а за конкретна програма. Асен Василев се извини на г-жа Габриел. Няма как Асен Василев да се извини на ГЕРБ за внасянето на несъгласуван кабинет. Г-жа Габриел стана в 12.30 часа в понеделник по команда и после излъга. Трябва да възстановим доверието и да си говорим. Много е удобно да атакуваме Асен Василев в момента, но така преговори не се водят. Призовани сме да изградим доверие и да вървим по определен график на реформите. Доверието може да се възстанови не като се стреляме по медиите, а като седнем на масата за преговори", завърши Лена Бориславова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама