НОВИНИ


Край на незаконните каравани по Южното Черноморие

3 5255 21.03.2024
Край на незаконните каравани по Южното Черноморие
Pixabay

Институции ще започнат съвместни проверки срещу нерегламентираното къмпингуване още преди старта на летния сезон по Южното Черноморие. Това стана ясно на работна среща на областния управител на Бургас Пламен Янев с представители на полицията, пожарната служба, както и кметове на морски общини.


От Областната управа предвиждат тази година първите проверки, свързани с незаконното къмпингуване, да започнат в началото на април и да се извършват по график.

 

По този начин вече разположените каравани ще бъдат премахнати още преди започване на активния сезон, а всички последващи опити ще бъдат своевременно предотвратявани.

 

Участниците в работната среща категорично подкрепиха осъществяването на ранни проверки и прилагането на всички административни действия, за да не се допуска незаконно къмпингуване върху държавни и общински терени.

"Проблемът е изключително важен и не трябва да се разглежда само на регионално ниво, а в национален мащаб. Важно е да работим в екип и да покажем, че в държавата има институции, които съблюдават законите и спазването на реда", заяви областният управител.

На срещата се обсъди необходимостта от приемане на наредба, която да регламентира условията за свободното къмпингуване.

 

Тя е нужна не само на институциите, но и на туристите, тъй като през последните години този вид туризъм придоби изключителна популярност.

 

Пламен Янев пое ангажимент да инициира заседание по тази тема с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, както и с представители на областите Бургас, Варна и Добрич, предава БНТ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама